Sugekopperne har 2 formål:
1. Funktionelt: ved at udspænde bindevævet kan muskler og knogler bevæge sig bedre og du vil mærke mindre anspændthed og færre smerter.
2. Kosmetisk: ved at øge blodgennemstrømning og frigøre affaldsstoffer, vil huden blive varmere, mere spændstig, appelsinhud minimeres.

For at sugekoppen kan glide på huden, skal du enten bruge olie, creme eller sæbe. Det er ikke afgørende hvilken olie, du bruger. Jeg bruger selv en billig rapsolie. Vælger du at bruge creme, skal du være opmærksom på at huden opsuger cremen og det kan være nødvendigt med mere creme. Du kan også vælge at behandle med sugekopper, når du er i badet, hvor du bruger sæbe i stedet for olie.

Sugekoppen pressen sammen og trykkes mod huden, hvor du ønsker at behandle. Du kan variere styrken i massagen ved at trykke sugekoppen mere eller mindre sammen. Når du slipper sugekoppen, trækkes huden op i sugekoppen.

Du har nu to muligheder:

Mere træning fører til mindre ondt. Mie højvang hjælper dig til et sundt liv gennem stabilitetstræning, FysioFlow, fysioterap og bindevævsmassage med sugekopper

1. Du kan vælge at lade sugekoppen sidde hvor den sidder i 1-2 minutter, hvorefter du tager den af ved at trykke den sammen igen, og så sætter du den fast et andet sted. Denne metode bruges der, hvor bindevævet er mest stram og hvor det gør for ondt at flytte sugekoppen. Det giver god mulighed for sugekoppen at udspænde vævet, men øger også risikoen for blå mærker. Når sugekoppen sidder fast, skal spændingen helst aftage efterhånden. Hvis området bliver mere ømt, jo længere sugekoppen sidder, er trækket for hårdt og du skal tage sugekoppen af igen. Du kan vælge at have flere sugekopper på samtidigt for at dække et større område.

2. Du kan også vælge at trække sugekoppen over huden. På denne måde kan du bedst mærke hvor bindevævet er mest stram og dermed hvor det er vigtigst at behandle. Fordelen er, at du dækker et større område, end når sugekoppen sidder stille, og desuden er risikoen for blå mærker mindre.
VIGTIGT: Når du behandler arme og ben, skal du altid trække sugekoppen ind mod kroppen.

Behandling bør foretages 1-2 gange ugentlig. Hvis du behandler for ofte – eller for hårdt – vil du opleve at huden bliver meget øm ved berøring. Du kan sagtens behandle benene den ene dag og så ryggen den anden dag og arme eller ansigt den tredje dag. Bare ikke samme område flere dage i træk. Sørg for at drikke godt med vand efter behandling, især hvis du får mange blå mærker. De frigivne affaldsstoffer skal skyldes ud af kroppen. Blå mærker kan dels komme straks, eller de viser sig dagen efter behandling. Når jeg behandler mit ansigt, gør jeg det altid foran et spejl, så jeg kan se hudens reaktion. I ansigtet lader jeg ikke sugekoppen sidde stille, men bevæger den hele tiden. Hvis du f.eks. har smerter i en skulder, begynder du behandlingen tæt på skulderen, og du vil formentlig mærke at bindevævet er meget stram. Sørg dog for at undersøge og evt. behandle hele kroppen for bedst effekt. Hvis der ikke er ømhed eller misfarvninger i et område er huden og bindevævet som det skal være, og behandling er ikke nødvendig. Bindevævet kan sagtens være stram og ømt et sted, som du slet ikke har ondt og derfor ikke tror har brug for behandling.

Du kan som udgangspunkt behandle hele kroppen, dog med få undtagelser:

  • Der må ikke behandles i knæhasen
  • Hvis du har meget store/tydelige blodårer eller blodsamlinger, må du ikke behandle direkte over disse. Du må behandle lige ved siden af.
  • Hvis du tager prednisolon er huden mere sart. Start derfor forsigtigt og se hvordan huden reagerer.
  • Hvis du behandler børn, så vær opmærksom på at behandling kan være meget smertefuld, så hold øje med barnets reaktion og lad det være helt op til barnet om det vil fortsætte.

Reaktioner på behandling:

  • Bedre bevægelse, mere frihed, færre smerter.
  • Pænere hud
  • Utilpashed, svimmelhed, influenzalignende symptomer, hovedpine (pga. affaldsstoffer). Bliver mindre efterhånden, som du får renset ud.
  • Ildelugtende urin og/eller sved; det er affaldsstofferne, der er på vej ud.